In zuid Italië wordt er van 19 maart, feestdag van Sint Jozef,  al eeuwen lang een groot feest gemaakt.  Niet alleen wordt dan Sint Jozef vereerd maar is het deze dag ook vaderdag.  Buiten diverse festiviteiten, zoals H.-Missen en processies ter ere van Sint Jozef, wordt er in de familie kring op deze dag nog een Sint Jozef  maaltijd geserveerd.  Een van de gerechten die hier traditioneel bij hoort is de Sint Jozef pasta.  Het recept voor deze pasta is afkomstig van Sardinië en vind u hieronder.  Smakelijk eten.

 

Perciatelli San Giuseppe con la Sarde
(Sint Jozef pasta met sardines)  

 

Ingrediënten:

·        2 blikjes (± 450 gr) sardines  in olijfolie, in stukjes gesneden.

·        1 steeltje gesneden selderie.

·        1 grote gesneden ui.

·        8 teentjes knoflook, gesneden of geperst.

·        1 blik (± 450 gr) gesneden italiaanse tomaten.

·        ½ kopje olijven zonder pit en klein gesneden

·        500 gr. Perciatelli. ( of normale spaghetti)

·        zout en peper naar wens

·        ½ kopje geroosterde broodkruimels.

 

Bereiding: 

Verwarm in een koekenpan 4 eetlepels olijfolie en voeg de selderie, uien en de knoflook toe bak deze licht aan boven een middel hoog vuurtje tot zij zacht zijn.  Verlaag het vuur en voeg de sardines (zonder de olie) toe en kook dit nog 3 á 4 minuten boven een laag vuurtje door.  Hierna de tomaten en olijven toevoegen en het geheel boven een laag vuurtje 15 minuten laten koken.

Breng voldoende water in een grote pan aan de kook.  Voeg de perciatelli toe en kook dit tot het gaar is.  Giet de pasta af en voeg de saus toe. 

Doe de pasta op een grote schaal en bestrooi deze met broodkruimels.

 

 

Vorige pagina

 

Copyright © 2001 teleb